Friday, October 18, 2013

Бездомните животни не са домашни любимци

Обичам животните. Гледам котка и заек. Двата са родени на закрито и дотолкова са свикнали с домашната обстановка, че дори не знаят как да драскат и хапят. Много са мили.

Съвсем друго са бездомните животни, от които определено ме е страх. Вдигам луди скандали на съседите, ако някой от тях храни кучета и те се навъртат постоянно около блока. Hе е нормално да не можеш да излезеш от входа, защото някое животно може да те заръфа. Hали живеем в град все пак. Би трябвало по нещо да се различава от гората.
Скоро забелязах, че някои съседи се забавляват от страха на хората. Значи май не подхвърлят хляб от добро сърце, а за да създадат предпоставки за садистично забавление. Даже съм сигурна, че е така, защото в противен случай щяха да приберат в дома си поне едно коте. След като не го правят, значи всъщност не им пука за “душиците”.
Като всяко нещо любовта към животните също трябва да е с граница, понеже човек като нищо може да се върне към животинското. Имам някакви подобни наблюдения. Забелязали ли сте, че колкото повече един човек обича животни, толкова повече мрази хората? Говоря ако е мината границата. Иначе с мярка е хубаво да гледаш животинчета, стига да не пречиш на другите. Hе е нормално да се чудя как да изляза от входа, съобразявайки се с настроенията на животно, което изобщо не е дресирано или породисто, че да е чак толкова важно.


1 comment:

  1. Само с приказки и публикации не става.
    Hа този народ му трябват зверски санкции за да проумее, че не може да гледа животни на обществено място, пречейки по този начин на околните.
    Град и село са две различни неща. Който обича повече животните за сметка на хората, нека живее в провинцията или по-добре да слага кожената препаска и да се пресели в джунглата.
    Там е мястото на животните и техните производни.

    ReplyDelete